Followers

Wednesday, April 20, 2011

Politi-KUS


Politik, politik dan politik.

Bebenornya aku malas nak komen tentang politik nih, tapi sebagai rakyat Malaysia aka berbangsa Melayu, sedikit sebanyak aku kena amik tau gak apa yang jadi situasi politik di Malaysia.

Emmmmm, bukan nak memihak kepada mana2 parti politik, tapi hati dan jiwa raga ku hanya untuk Si Pemerintah sekarang.

Sapa cakap politik itu kotor?

Ya, memang betoi politik tu kotoq, tak kira lah parti mana yang memerintah. Rasuah tetap ada. Tapi yang membuatkan aku menyokong Si Pemerintah sekarang adalah kerana kuasa politik masih di tangan BANGSA ku. Bukan nak berasisme, tapi itu realiti.

Sekurang2nya anak cucu aku terjamin masa depannya. Kita bukannya nak tongkat langit. Yang akan datang yang akan merasa segala kesengsaraan.

Jangan kata la, kalau Parti P memerintah, rasuah akan tak dak langsung. Negeri yang depa perintah pun penuh dengan maksiat, nie kan pula rasuah. Tu semua BULL SHIT aka TAHI LEMBU. Hahahaha...

Sayangilah masa depan negara kita.

Biarlah kita memperjuangkan dan mengekalkan kuasa politik di tangan kita, jangan sampai kita terpaksa berjuang untuk mendapatkannya semula. Fikir2kan dan selamat mengundi (dah nak ngundi ke?)



p/s : Pada yang sensentap dan bersifat kepolitikusan, pejam mata dan butakan hati anda sekiranya anda membaca posting inih)





0 comments

Tuesday, April 19, 2011

Jari Ku Gian Untuk Menari2

Arggghhhhh...

Dah agak 12 purnama aku tak menjalangkan jari aku nih. Idea untuk menulis bertindih2, tapi tak berkesempatan untuk menulis.

Buat masa sekarang aku girang gumbira dengan hidup aku. Karier aku pun bertambah pesat, dan yang paling penting... aku dah tak stress dengan perangai pihak atasan. Tension oooo...

Okaylah, sok nie ada masa aku berjoget lagi ek. Pada yang memolow aku, i just want to say... hello, im come back.








0 comments