Followers

Wednesday, March 31, 2010

Drama Sebabak


Lokasi : Pasar / Market Bayan Baru

Tujuan : Beli kerang

Teraju :

Aku
Muiz
Pak Cik Omar (Kawan Arwah Abah)
Stranger (Kawan Kepada Pak Cik Omar)

_____________________________________________

Sedang aku jalan masuk ke dalam market. Aku ngan Muiz tersempak ngan sorang mamat (Pak Cik Omar)

Aku : Eh, Pak Omar....

Pak Cik Omar : Ha, mai ngan sapa..?

Aku : Nie, mai ngan anak menakan (sambil tunding jari kat Muiz). Iz.... salam Tok Wan Omar (Iyolah, Pak Cik Omar pun dah bercucu)

Muiz pun salamlah dan cium tangan Pak Cik Omar dengan srtanger yang tengah dok sembang ngan Pak Cik Omar sambil aku berjalan masuk market dan terdengar...

Stranger : Sapa tu..?

Pak Cik Omar : Cucu kawan....


Dan cuba korang teka apa yang Muiz tanya aku masa masuk dalam market...?


Muiz : Pak Chu... sapa tu..?


Aku pun jawabla...


Aku : Tu la kawan Tok Wan...


Dan apa feedback yang aku dapat dari anak menakan kesayang aku...


Muiz : Pak Chu... kenape die tak meninggal laghi....

Aku : Gulp... kelu lidah nak kata...



Kahkahkahkahkah









7 comments

Friday, March 26, 2010

I'm Back



Oh GOD...

Dah lama aku tak update blog aku nie.

Sampai lupa aku nye password bila nak sign in tadi.

Puhhhhh.... lindu sangat.

Yang menarik tentang aku..? Emmm.... Tak dak la spesel cuma aku skang dah jadi ejen Prudential BSN Takaful sepenuh masa.

Macam2 dugaan bila aku announce jadi fulltimer nie.

1. Semua kawan2 yang mengenali aku, sorang demi seorang menarik diri bila aku call. Walaupun call tu just nak tanya kabar. Itu risiko yang perlu aku tanggung bila jadi fulltimer.

2. Dugaan dengan FB. Fuhhh, ketagih babe... Kalu korang belum terjebak, jangan hampirkan diri anda dengan FB.

3. Aku masih lagi dalam MODE Honeymoon. Belum all-out lagi dalam insurans nie. Start next week.

Okayla, ade masa aku update lagi cite sal aku kay. Bye...







1 comments