Followers

Sunday, January 10, 2010

Jualan Murah CD Original

Okay lah kengkawan. Aku tengah clear-up aku nye home opis. Era aku untuk hiburan nie dah abis. So lepas nie sikit aje lah nak berhibur. Nie ade beberapa mende yang aku nak jual. Kalau korang minat and nak memilikinya, just komen me atau call saya.. 017 - 462 8430. Murah2 aje... semua nie ORIGINAL nye tau. Aku tak main ler pasar malam nyer..


Too Phat - Rebirth Into Reality - RM 20.00




Ella - Rama2 - RM 18.00





KD - Cahaya - RM 18.00





Danity Kane - RM 30.00 (sebab importednye)




Original Soundtrack SEX & THE CITY - RM 30.00


Melly Mind & Soul - RM 18.00



Agnes Monica Whaddup...A? - RM 18.00



Harga di atas adalah TIDAK termasuk harga penghantaran. Kos penghantaran akan diberitahu selepas confirm anda nak membeli. Cara pembayaran akan diberitahu melalui email ataupun telefon. Ade lagi barang yang aku jual. Wait & See kay. Sekian...



1 comments

Wednesday, January 6, 2010

Tribute To My Follower


Assalamualaikum semua rakan2 pembaca blog saya sama ada follower atau silent reader. Saya nak mengucapkan ribuan terima kasih di atas segala sokongan yang anda berikan dalam usaha saya memartabatkan perniagaan online saya..




Ucapan terima kasih juga kepada Kak Zoora kerana memberi sokongan dengan menjadi follower saya di blog perniagaan saya. Walaupun perniagaan belum lagi bermula tapi sokongan Kak Zoora amat Aimi hargai (ter'feeling' plak sambil dengar album Tahajud Cinta - Tok T)

Kepada Kak Lyn a.k.a Katak Ayu, Miez ucapkan ribuan terima kasih kepada Kak Lyn kerana sokongan dan pandangan yang tak abis2 Kak Lyn berikan. Walaupun kita tak pernah sua, namun Miez nampak kejujuran Kak Lyn selama kita berhubung. Miez hargai Kak Lyn as 'My Own Sista. Love You Sis. Terima kasih kerana sudi nak hantar kain dan ukuran Kak Lyn pada Miez untuk dibuat baju. I'll do my very best. Hehehe...

"Aku sayang hampa semua"







2 comments

Tuesday, January 5, 2010

New Post





Kengkawan semua. Nie ade new entry di



0 comments

Sunday, January 3, 2010

Perfume Or Minyak Wangi

Ish.. sejak 3 minggu lepaih aku jadi was2 bila dengaq kawan opis aku sembang ngan kawan die yang mengatakan die dapat email tentang kandungan minyak wangi barat yang mengandung 'lard' atau lemak babi. Emm.. sejak tu aku tak pakai dah perfum barat. Tapi...

Dalam bilik aku ade lagi perfume barat macam miniature Aqua De Gio dan Unforgiveable. Tetambah plak, baru nie kakak aku hadiahkan aku perfume nie

*

*

*

*

*

*

*

*



dan yang ini...



Hampir boleh dikatakan setiap hari aku gugel cari info tentang kesahihan email tersebut. Berikut adalah apa yang aku dapat :-

1) Kakak aku kata, perfume yang ade lard harge dia ribu2an hinggit. Kalu stakat ratus2an hinggit tak yah riso

2) Menurut Ustaz Asri (tak tahu betul atau idak) babi hanya haram dimakan tetapi bukan najis hingga perlu disamak dengan 1 air tanah dan 6 air mutlak. Menurut beliau, Islam ini mudah dan ia tidak menyusahkan hambanya... wallahualam

3) Seorang lagi ustaz kata, tidak wajib bagi umat Islam untuk mengkaji kesucian sesuatu benda sekiranya benda tersebut pada hukumnya adalah suci. Dan kata dia lagi, sesuatu benda itu suci selagi bukti atau kesahihan kenajisannya masih belum ada.

4) Tadi baru lepaih cakap ngan Ustaz Amri dari portal e-halal JAKIM, die kate tak mungkin perfume ade lemak babi kerana bukti masih belum ada. Die kata, dalam perfume hanya ada unsur alkohol dimana alkohol tersebut boleh dipakai untuk sembahyang.

5) Baru dapat panggilan telefon dari Cik Nora dari HDC yang mengatakan bahawa setakat ini belum ade lagi kajian yang dilakukan dan proposal untuk kajian telah dibuat, dan ianya masih diperingkat awal.

6) Dan ini pendapat aku. Kes ini sama dengan kes botox dan yoga. Selagi Majlis Fatwa Kebangsaan tidak mengeluarkan perharaman ke atas perfum barat seperti yang terjadi kepada botox dan yoga, selagi itu, umat Islam boleh pakai perfume tersebut.

7) Dan sekiranya lemak babi ada, tetapi dia sudah berubah sifat. Dan bukannya seketul lemak babi ada dalam botol perfume tersebut. Sama juga kes nya dengan kandungan alkohol yang terdapat dalam perfume. Alkohol tersbeut telah berubah sifat.

Dan, satu lagi...

8) Ade seorang ustazah yang aku telefon untuk bertanyakan hal yang sama, dan menurut beliau, kesahihan masih belum ada. Kemungkinan email tersebut adalah berniat untuk mengucar-kacirkan orang ramai. Dan ape yang mengejutkan aku, die pun beli satu perfume barat untuk husband die. So... i can spray it on my body. Anybody want to smell it... come near me. Heheheh


'Wallahualam'




P/S : Kepada lahabau yang bersusah payah mengarang email hantu tu. Bawak2 la bertaubat. Gue tauk kamu tu dealler One Drop Perfume kot, maklumla alkohol free perfume. Tapikan perfume beralkohol tu leh dipakai dalam semayang. So, strategi kamu dah patah. Then kamu came out dengan new strategi... iaitu lard dalam perfume. Wat a good strategi. Terima kasih kerana mengucar-kacirkan orang ramai. Luv you guys......








2 comments

Si Laknat

Dua hari nie aku bengang tul ngan si bangang yang luluskan penggunaan kalimat Allah untuk agama lain selain Islam.

Apa motip bangsa tu nak gunakan kalimah Allah. Nak pesongkan akidah umat Islam yang tak kuat pegangan akidahnya. Cilakak.. tu yang sesuai untuk diorang. Sambil menaip nie, menggeletar tangan aku.

Sebelum nie tak penah jadi masalah pun diorang guna perkataan GOD atau Tuhan tetiba nak gunakan perkataan Allah. Motip die hanya satu, nak pesongkan akidah umat Islam. Kepada bangsa2 yang cuba nak bermain dengan Islam.. beware, sebab umat Islam dah banyak bertolenransi dengan banyak benda. Plis... respect agama lain. Dulu bleh plak guna perkataan Tuhan tapi nape sekarang nak guna perkataan Allah.

Jangan main dengan Islam. Aku sanggup berjihad untuk menegakkan agama Allah yang suci ni.


Allah Huakbar







2 comments

Friday, January 1, 2010

Album CT & KD


Emmm... setelah sekian lama menanti album yang dihebohkan nie, akhirnya kemarin album nie berada didalam simpanan aku. Beli di Speedy, Alamanda, Putrajaya. Pertama kali tengok album nie, aku dah terkejut. Cover album entah ape2, nampak macam murahan. Casing pun cam tak der kualiti. Tak cantik langsung.

Pertama kali dengar lagu dalam album nie, memang best tapi bagi aku, sore si KD nie macam mengganggu sore Tok T. TAk sesuai la sore diorang. Bek Tok T sorang je nyanyi, lagi best

Sore KD entah pa per, dah tu make-up untuk cover album nie pun nampak macam drag queen yakni lelaki yang dimake up menyerupai perempuan.

Bagi aku album nie paling tak best dan aku tak puas hati langsung. Plis Tok T, tolong kembalikan kualiti album Tok T yang macam sebelum nie. JAngan dok kawan la dengan Si KD tu. Bad influence to you. Ape2 pun, LOVE You... Tok T.








0 comments