Followers

Wednesday, October 21, 2009

Rasa Raya Di PDC

5 Oktober ari tu, kami warga PDC menyambut Majlis Hari Raya PDC. Meriah sungguh suasana almaklum la kan, aku la yang menyerikan mejlis tu... wakahkahkah. Wat malu kat anak kucing jer. Time lunch tu, aku dan Kak Aiza la yang mengoferkan diri menjadi MC. Kami dua kan suka glamer... wahwahwah.

Ni Kak Ita & Misha... mendendangkan lagu raya... sedap sore depa

Nie antara peminat aku yang hadir petang tu... cis, peminat kew..pasan tak abis2 aku nie

Nie plak gerai rojak. Rojak Abang Fuad nie sedap sangat. Tu pasai, gerai dia bederet orang beratur. Sebabnya, sebab sedap sangat.


Ni plak Mr. Ah Eng and my GM Dato' Rosli tengah memotong ketupat masa majlis merasmikan jamuan ari tu. Bro yang pakai baju melayu tu plak, Presiden PKI, Mr Zul. Wah, lagak macam menari zapin kan. Smart2.

Jengjengjeng... drum roll plis....

*




*






*




*




*




*






*






*






Jengjengjeng... nie aku ngan Kak Aiza selaku MC atas keoferan diri kami sendiri. Nampak besaq kan aku... ishish cam denesor plak. Baju plak, i hate dat kaler, tapi pasai nak meching ngan Kak Aiza, terpaksa la.

3 comments

Tuesday, October 20, 2009

aku & selebriti

Raya Haji yang amat bertuah... aku jumpa Tok Ti di Sg Petani, Kedah. Raya Haji taun lepaih, Tok Ti and Tok K aye di Sungai Pentani, which is my mom nye kampung. Kiranya, mak aku and laki Tok Ti nie sekampung la kan.


Nie plak jumpa Tan Sri Hijjas Kasturi dan istri Puan Sri Angela (kalau aku tak silap). Aku jumpa Tan Sri nie di Penang International Conference di G Hotel. Kalau hampa nak tau Tan Sri nie la yang melahirkan idea mereka bangunan yang gah di Mesia nie, antaranya PICC, Bangunan Tabung Haji, Menara Alor Setar, Putrajaya dan banyak lagi. Dia sememangnya legenda.



Dis bro aku jumpa di KOMTAR Base Jump 2009 Ahad lepas. Kalu korang dak kenal, meh aku kenalkan. Dia nie la pembaca berita Astro Awani dan Awani Pagi. Mr Zaiful Ariffin. He's so friendly and down to earth. Dak sombong langsung. Nice knowing him.

********************************************

Sebenarnya banyak agi gambar aku ngan artis nie. Tapi biaq aku share yang nie ja. Sebab yang len tu semua artis semusim, cam artif AF la and kebagainya yang dak mendatangkan kebanggan negara...hehehe... Sori AF.


4 comments

Friday, October 16, 2009

Oh my god


Tengah aku dok mengorek2 blog kegemaran aku, aku terkorek blog aizatcintagoddess nie. Fulamak, dia amik gambar dengan Jaslene Gonzalez. Winner American Next Top Model Cycle 8. Dia adalah antara winner yang paling suka. Wajah eksotik die. Fulaweh... cun giler. Anyway kredit to Aizat... tuan punya blog and gambar. Thanks Aizat...


1 comments

Thursday, October 15, 2009

Achu's The great

Nak di jadikan cerita, kemarin lebih kuang pukul 5.15 petang, satu mesyuarat tergempar antara Achu's2 telah di adakan bertempat di hospital Pantai Mutiara. Kenapa di hospital, meh ikut aku ceritakan agenda mesyuarat ari tu. Hehehehe...


Nie Achu Mie & yang dok sakit kat belakang tu... Achu Tan


Korang teka mana satu nama Achu Tan

Nie plak Achu Ni... dia pong sakit gak tu... demam sesema



Nia gabungan antara Achu Mie & Achu Tan... jadi Achu Mietan



Nie plak Achu Jah & Achu Tan... jadi Achu Jahtan


Sian kan orang sakit nie... tu la bahananya kalu makan tak ingat... Aku pahan perasaan Achu Tan nie. Doc kata intestine dia bengkak, so tak leh makan pedas dan keras. Aku penah sakit sebab food poison nie. Kremp nak mampuih... sakit sangat. Sapa la yang letak rasun dalam makanan aku...???????? Hehehehe... bahana sedap mulut, main hentam ja makan. Jadi macam nie la.

So, meeting 4 Achu adalah berkaitan makanan dan makanan. Tengah Achu Tan dok mengerang sakit nie, Achu2 lain siap plan nak makan sup pedas kat restoran tomyam kat sebelah spital tu. Almaklumla kan, Achu Ni demam plus Achu Jah pose, so sepakat la nak makan luar. Durjana kan kami Achu2 yang lain kemarin kan.

Achu Tan, Achu Mie, Achu Jah & Achu Ni melaporkan agenda mesyuarat kemarin... sekian.







3 comments

Wednesday, October 14, 2009

Eeee... Pak chu gumuk....

Iz : Eeeee... Pak Chu gumuk la...
Aku : Iz la yang gumuk, tengok puyot Iz... besar kan. So, Iz la gumuk...hehehe
Iz : Dok... Pak Chu la yang gumuk...
Aku : Kahkahkah
Iz : Emmmm... (mungkin dlm hati dia suh aku terima kenyataan... hehehe)

Itulah perbualan usikan aku ngan anak menakan aku sebelum nie. Adakah kata2 anak menakan aku menjadi kenyataan. Oh.... tidak..



Wei... ada la dua tiga mulut dikeliling aku tegoq yang aku dah gumuk. Wahhhh... aku dah gumuk kew. Aku pun rasa aku dah gumuk. Yerla... mana idaknya, suar aku pun dah ketat. Apa aku nak buat. Kenapa dan mengapa aku gumuk...?


Tul la... aku dah gumuk.. sapa lagi gumuk ? Aku atau wanita sebelah aku.. ? hehehe



Dulu insan sebelah aku nie pun pernah mengalami masalah yang sama ngan aku iaitu...kegumukan. Tapi dia kuat dan rajin. Skang dah slim melim. Hola Mi Amor... itulah trade mark kami bila jumpa.. hehehehe...mesraaaaaaa... kan



Amacam... ada iras2 Fahrin Ahmad ke idok...? hehehe
Pose pun dah kira maut dah...


Ada aku kisah... korang kisah dak?
Apa yang penting... aku totap ase seksi....Muaahhhhhh
Yang penting... kerjasama...




5 comments

Saturday, October 10, 2009

Please update


Okayla... tahap kesabaran aku dah sampai ke kemuncak. Aku dah tahap boring cipan tunggu hampa update blog memasing. Kepada individu yang berkaitan seperti My Sister, Mr Farish Harmi, Kakak Katak Ayu, dan seramai2nya. Tolonglah update blog korang. Terutamanya Kakak Katak Ayu... Miez nak tahu perkembangan mak Kakak Katak. Plis semua.
4 comments

Monday, October 5, 2009

Me & Double Cheeky Little Man

HAnya tuhan ja tau betapa rengkuh nya aku angkat depa dua orhang

Aku tarik depa, paksa depa cium aku...hehehe


This cheeky little man... cium aku

****************************************************

Apa aku nak gelaq pada pixs di ataih nie. Leh dak aku pangge Gambaq Kasih Sayang... hehehe. Gambaq nie aku ambik masa raya ketiga, masa lepak kat rhumah tok kat Tikam Batu. Pixs ni aku snap bebetui tepi jalan rhaya. Almaklum la kan, bulan pun bulan rhaya. Hehehehe.

Dengan Cheeky Little Man nie kena ati2 skit bila suh dia cium kita. Dalam ciuman kecik dia tu amat berbisa, sebab lepaih cium kita, terdapat gigi2 kecik yang mencangkam pipi kita. Aduh... sakit yang teramat. Siap kena gigit balik dia untuk lepaihkan gigitan berbisa dia tu. Ya la, bila dia rasa sakit, baru dia lepaih kita balik. Adik2....

1 comments

Friday, October 2, 2009

Family Potrait

Atas permintaan peminat aku (wah.. ada ka) aku upload kan 2 keping pix family potrait aku with both side. Pix di atas side mak aku, and sebelah bawah plak side abah aku.




Dalam pix nie korang nampak dak mana satu Giant and mana satu Nobita. Si Nobita nie kecik aje, dan Si Giant plak besar dan tinggi. Hehehe... teka ? cepat teka.

5 comments

Aku Tak BIAS

Aku bukan nak nyebelah mana2 parti politik. Jika sebelum ni ada karikatur yang mengutuk menghina para pemimpin BN, skang nie plak aku dapat email dari kawan aku karikatur mengutuk atau menghina para pemimpin PR. Aku dak mo komen per2 pada karikatur2 nie. Aku nak share sebab lawak gila. Hehehehe







0 comments

Thursday, October 1, 2009

Hari Raya

Bebenaqnya, gambaq hari raya aku tak dan nak donlod dari memori card kamera kakak aku. Yang aku dan ada la dua, tiga keping gambaq yang diambil masa raya ke-2 di kampung aku di Tikam Batu, Sungai Petani, Kedah. Aku nie dak pandai nak buat kronologi (tul ke eje) sambutan ari raya aku. Aku hamtam ja. Hampa tengok la sendri.

Kat bawah nie ada la gambaq2 yang aku capture.



Memula si Faiz nie takut ngan bunga api. Tapi bila dipaksa oleh Pak Uda dia, dia jadi sonok plak. Tapi yang sronok tu, dia main sambil unduq belakang. Takut kena bunga api. Hehehehe... adik2



Dikeliling si Muiz & Faiz, ada pakcik2 & makcik2 sakan dari depa dua. Bunga api tu abis kat depa ja. Kanak2 Ribena la ampa nie


Nie plak, Si Muiz yang kami pekena die pake munge kat songkok dia. Cam penari zapin pun ada. Lepaih tu, aku suh dia buat pose sambil lari


Si Faiz plak beraya sampai tersesat dalam hutan pokok pisang. Awat la ang adik pi sampai situ. Seluas2 dunia. Kat situ gak dia pi.

(Pucat nye muke aku... mungkin dok tahan berat Si Faiz kot)

Pix nie boleh buat kaver majalah Pa & Ma. Hehehehe. Enjoy main ngan anak2 menakan aku nie. Tambah skali si Faiz nie. Very2 cheeky. Tarigh tlinga baru tau.

1 comments