Followers

Tuesday, December 2, 2008

I'm P.A.S.S


Alhamdulillah. Akhirnya aku LULUS gak exam FMUTM nie. Exam nie adalah untuk melayakkan aku menjadi ejen Unit Amanah yang berlesen tau. Masa first time sat for this exam, aku fail. Yerla, Masa tu baru je beberapa hari ABAH meninggal. Masa tu memang tak concentrate langsung, tambah plak aku tak sempat menelaah.

Dan skang aku dah berjaya. Buat masa nie aku tengah tunggu aku nye AGENT CODE dan Kad Kuasa aku untuk aktif sebagai Penasihat Unit Amanah. Pada 15 Disember nie aku kena gi kursus PRODUCT KNOWLEDGE dan pastu tu ade satu agi kursus untuk 12 minggu. Emmm.... susah gak kan. Tapi tak per, demi SIDE INCOME.

Bagi yang di luar sana. Kalu korang berminat untuk melabur untuk jangka masa LONG TERM dan mahukan profit yang berganda, hubungi saya dengan just comment me yang korang sume berminat dan jagan lupa tinggalkan no tepon korang untuk aku hubungi. CIMB Unit Trust nie berdaftar dan halal. Kalu tak, tak kan gomen luluskan pengeluaran KWSP untuk melabur dalam UT nie. Anyway, korang pikirla bebaik. Demi masa tua korang. Untuk pengeluaran KWSP pun korang boleh, tapi kena penuhi syarat-syarat die la. Kalu nak details, COMMENTS Me kay.

Pulangan UT nie lebih baik kalu nak dibandingkan dengan ASB. Keuntungan UT nie hanya boleh dilihat dalam tempoh jangka masa panjang atau sederhana.

Ok la guys. Doakan aku kay. Bye

2 comments:

rizz said...

miez ko keje cimb kew huhuu

mrMiEZ said...

part time ler mista...

nak cari side income dalam UT nie... naper ko beminat kew...

keje... aku still keje, cuma UT nie sambilan aje...