Followers

Thursday, December 18, 2008

Do You Want Extra M.O.N.E.Y ?


**********************************************************

Hi korang. Rasa macam dah lama sangat aku tak post any entry. Okaylah.... kali nie aku nak share ngan korang sume sesuatu yang boleh melipat kali kan pelaburan anda. Ia adala e-KOLEKSI. Cuma dengan RM 50.00 saje untuk mendaftar. Dengan RM 50.00 tu, kalu anda dapat cari downline (kekawan anda) enam (6) orang. Anda tak akan rugi ape-ape dengan RM 50.00. Dan anda akan dapat extra RM 10.00. Setiap seorang akan mebayar anda RM 10.00. Dan kalu downline anda cergas dan cari enam orang bawah die. Anda akan dapat RM 40.00 bagi setiap downline di bawah downline anda.

Dan kalu anda rajin dan downline anda pun rajin, anda akan dapat lebih untung. Aku pun pada mulanya tak percaya sangat. Penah gak sempak ngan flyers die masa sembahyang Jumaat kat masjid, tapi aku buat tak tau je. Sampai la kawan opis aku dah berjaya mengumpul RM 500.00 dalam masa 2 bulan aje. Fuh... sapa nak kasi banyak tu. Cuma dengan RM 50.00 anda dapat ganda kan kepada 10 kali ganda. Emmmm.... macam syok je. Kate kawan opis aku. Die akan usaha hingga dia dapat untung hingga bleh beli beg COACH Original nye. Kalu korang tak caya gak ngan kata-kata aku nie korang bleh GOOGLE kan words nie "e-koleksi" dan korang akan nampak banyak thread yang menceritakan kejayaan diorang. Li pikir la sendiri.

Kalu korang minat nak joint melabur yang hanya RM 50.00 yang tak seberapa tu. Klik link kat bawah nie. Dalam tu link tu anda akan diterang kan dengan lebih lanjut dan bagaimana hendak joint. Kalu nak tahu lebih lanjut. Comment aku kay. Klik tau, jangan tak klik. Nak kaya tak. Anda kena jugak klik link kat bawah nie.
5 comments

Thursday, December 11, 2008

My S.U.R.P.R.I.S.E During Aidiladha 1429H


***************************************************

Wahwahwah... Gedik kan aku. Nie la surprise yang aku uar-uarkan sebelum nie. Aku pun semengnya tak sangka yang aku punya jodoh yang kuat untuk jumpa Datuk Siti dan pertama kali dan julung kalinya aku dapat menatap misai Datuk K.

Actually, aku tak plan untuk jumpa Datuk Siti. Seperti yang aku cakapkan sebelum nie, kami sekeluarga pulang berhari raya haji di kampung mak aku di Tikam Batu, Sungai Petani dan kebetulannya juga merupakan kampung Datuk K. Pagi raya hari tu, lepas sembahyang raya, menziarahi kubur, makan apa yang patut dan sampai dah tak tahu nak buat apa. Aku pun capai handphone, wallet, dan kunci kereta dan kuar pegi beli surat khabar.

Tengah aku membelek surat khabar tu, aku terbaca satu artikel tentang Datuk Siti dan Datuk Yusni Jaafar berceloteh tentang sambutan hari raya diorang. Dalam artikel tu, aku terbaca cerita Datuk Siti yang pulang beraya di kampung Datuk K. Terus aku tanya my aunty kat mana rumah Datuk K tu. Dan secara kebetulan, sepupu aku tahu dimana dan dia sanggup tunjukkan jalan.

Sebenarnya aku tak menaruh hati sangat untuk jumpa Datuk Siti. Tapi sesampai aje aku kat Masjid kampung tu, aku ternamapak kereta Mercedes yang plat no nya seperti aku kenali. WPT 11. itu kete Siti tu. Aku trus je park kete sebeleh Mercedes tu and tunggu dalam kete. Wait & See.

Tetiba aje, nun sayup dari jauh aku nampak kelibat perempuan jelita memegang payung. "...oi, tu Siti tu...". Dengan serta merta aje aku dah berada di belakang perempuan jelita itu a.k.a Datuk Siti Nurhaliza. "...Siti, boleh saya ambil gambar Siti..."." Boleh...jawab Siti. Menggigil aku dibuat nye. Lepas ambil gambar die sorang, aku suh plak maid Siti ambil gambar aku berdua dengan Siti. Terer gak maid die ambil gambar kami. Clear babe, tak der gegar-gegar. Nasib baik. Kalu tak frust aku.

Selalunya kalu jumpa Siti, mesti kelam kabut sebab Siti cepat nak balik. Tapi kali nie siap bebual sambil berjalan beiringan menuju ke kereta mewah Siti yang disana telah menanti Datuk K. Macam-macam yang aku bual kan sepanjang perjalanan aku ke kereta mewah Siti yang sememang nya dekat aje tapi bagi aku, perjalanan itu seperti terlalu jauh. Apa yang aku bual kan dengan Siti, tak payahla aku huraikan kat sini. "BIARLAH RAHSIA".

Fuh menggigil aku dibuat nye. Siti pada pandangan mata aku memang baik, sopan santun, dah kurus dan lemah lembut. Okayla. Sampai sini aje surprise aku. Bye


3 comments

Monday, December 8, 2008

My A.I.D.I.L.A.D.H.A 1429H




************************************************


Emmmm..... this year nyer Raya Haji. Kami sekeluarga planning nak berhari raya di kampung my Mom di Tikam Batu, Sungai Petani, Kedah Darul Aman. That's what we did. Kami bertolak balik kampung pada tengahari Ahad lepas iaitu sehari sebelum Hari Raya Aidiladha. Pepagi selepas Subuh pagi tu, kami sekeluarga pergi menziarahi pusara arwah Abah dan membaca Surah Yasin. Actually, pagi tu kami boleh bertolak awal, tetapi mak dah join Akikah untuk my nephew Si Faiz jadi sementara nak tunggu daging lembu akikah sipa di proses. Mahu tak mahu kena tunggu hingga tengahari. Tu pun lepas dapat daging akikah tu, kami terus balik kampung.

Raya di kampung boleh la tahan. Tapi aku prefer raya di rumah aje. Nak tahu sebab die ? Sebab die adalah accomodation. Yerla, bila tido di rumah orang (walaupun umah atuk sendiri) memang tak selesa. Bantal tak cukup, bantal keras, dan paling yang mengganggu tido aku adalah NYAMUK. Nyamuk kampung ok, bukan nyamuk AEDES. Tapi semestinya aku memang enjoy setiap kali balik kampung. Dengan layan taraf 5 STAR oleh Achik Bedah aku, dengan ramah tamah dan riuh rendah adik beradik mak aku. Ohhhh...aku dah rindukan suasana itu.

Okla.... aku sambung di next post. Aku ader surprise yang menjadikan raya haji tahun nie amat bermakna bagi aku. Wait & See kay. Bye


1 comments

Tuesday, December 2, 2008

C.I.M.B Unit Trust

Assalamualaikum

Saya merupakan perunding unit amanah sepenuh masa dari CIMB Wealth Advisors. Saya sedia memberi khidmat nasihat mengenai pelaburan unit amanah kepada mereka yang berminat. Khidmat rundingan juga diberikan kepada mereka yang berhasrat untuk membuat pengeluaran dari Akaun 1 KWSP untuk pelaburan unit amanah.

Jika anda berminat untuk melabur untuk jangka masa sederhana atau panjang, sila hubungi saya untuk pelaburan unit amanah di bawah CIMB Wealth Advisors.

Kelebihan melabur di dalam Unit Amanah CIMB

- Pengurusan pelaburan secara professional
- Diversifikasi portfolio pelaburan
- Dana Islamik diluluskan oleh Panel Syariah
- Pulangan yang tinggi (10 – 15 % setahun)
- Tahap kecairan tinggi
- Pelaburan permulaan serendah RM1000
- Keuntungan tidak dikenakan cukai -
- Perkhidmatan Penamaan Amanah (Trust Nomination)

Kaedah Pelaburan

- Pengeluaran dari Akaun 1 KWSP (Kelayakan mengikut Umur dan baki simpanan)
- Tunai
- Plan simpanan berkala/potongan gaji bulanan Pelaburan Islamik yang sah memberikan pulang yang lebih baik dan risiko yang minima.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:



AHMAD SUHAIMI BIN ABDULLAH
Unit Trust Consultant for CIMB Wealth Advisors


TEL : 017 – 462 8430

SMS : Taip CIMBUT dan hantar ke nombor telefon di atas. Saya akan menghubungi anda untuk maklumat lanjut

Email : mrmiez_cimb@yahoo.com


0 comments

I'm P.A.S.S


Alhamdulillah. Akhirnya aku LULUS gak exam FMUTM nie. Exam nie adalah untuk melayakkan aku menjadi ejen Unit Amanah yang berlesen tau. Masa first time sat for this exam, aku fail. Yerla, Masa tu baru je beberapa hari ABAH meninggal. Masa tu memang tak concentrate langsung, tambah plak aku tak sempat menelaah.

Dan skang aku dah berjaya. Buat masa nie aku tengah tunggu aku nye AGENT CODE dan Kad Kuasa aku untuk aktif sebagai Penasihat Unit Amanah. Pada 15 Disember nie aku kena gi kursus PRODUCT KNOWLEDGE dan pastu tu ade satu agi kursus untuk 12 minggu. Emmm.... susah gak kan. Tapi tak per, demi SIDE INCOME.

Bagi yang di luar sana. Kalu korang berminat untuk melabur untuk jangka masa LONG TERM dan mahukan profit yang berganda, hubungi saya dengan just comment me yang korang sume berminat dan jagan lupa tinggalkan no tepon korang untuk aku hubungi. CIMB Unit Trust nie berdaftar dan halal. Kalu tak, tak kan gomen luluskan pengeluaran KWSP untuk melabur dalam UT nie. Anyway, korang pikirla bebaik. Demi masa tua korang. Untuk pengeluaran KWSP pun korang boleh, tapi kena penuhi syarat-syarat die la. Kalu nak details, COMMENTS Me kay.

Pulangan UT nie lebih baik kalu nak dibandingkan dengan ASB. Keuntungan UT nie hanya boleh dilihat dalam tempoh jangka masa panjang atau sederhana.

Ok la guys. Doakan aku kay. Bye

2 comments