Followers

Saturday, November 8, 2008

My C.H.I.L.D.Hood Friends Get Married

One Of The Hantaran From Bride Side.....My Mom Yang Buat

The Sireh Junjung

Me Dalam Masjid Sebelum Majlis Akad

My Childhood Friends Get Married (Fendi & Nurul) "...Woi Fendi, kontrol porot tu..."

Me with The Hantaran From Both Side

My Friends : (From Left) Farah, Nurul, Fizah (Adik Nurul) & Me...bekawan sejak kecil

Nurul...........cantik kan

*******************************

Wahhhhhhhhh........sorang agi kawan aku dah kahwin. Aku bila lagi agaknya ek. Just wait & see. Kalu ade, ade lar.... kalu tak der, emm.... kena adakan lar. Aku idamkan satu majlis yang x-tra verganza. Yer la.... once in a lifetime. Ok la.... aku cite pasal pengantin plak. Sebenarnya Fendi & Nurul nie leh dikatakan bercinta sejak zaman sekolah menengah agi. Orang tunggu bas, diorang dok dating belakang pondok bas. Tapi bukan berdua-duaan tapi kami ade. Tolong COVER LINE. Panjang & lama tul diorang bercinta. Akhirnya ke jinjang pelamin gak.

Nurul ngan Fendi nie kawan aku sejak kecil. Dengan Fendi tak close sangat sebab umah die jauh gak dari umah aku. Ngan Nurul nie aku rapat sebab Mak Bapak die adalah family aku nye kawan. Lagikan pulak, Nurul masa kecik-kecik My Mom yang di tolong jaga masa mak die pi kerja. Termasuk adik die yang bongsu. Sampai sekarang diorang sume tiga beradik call my Mom as "MAK".

Sememangnya aku tak sangka sangat yang Nurul nie dah kahwin. "... Hang bila lagik woi ?...". Itulah ayat skeptik yang aku tak berapa suka dengar bila gathering ngan kekawan sekolah. Yer la..... sume dah kahwin. Sorang tu baru kahwin bulan 8, dah peknen 2 bulan. Sorang agi yang kahwin bulan 2, dah peknen 6 bulan. Woi.... aku bila lagik nie?. Tingin nak dukung anak sendiri. Sesapa yang ade calon yang sesuai untuk aku korang komen aku kay.

Sambung balik cite Si Nurul nie. Nurul nie bertunang kalu tak salah aku tahun lepas. Akad nikah kemarin (Sabtu). Majlis kenduri nye, Sabtu depan. Besar babe. Mulanye parents die ingat nak buat cara buffet aje. Tapi atas permintaan sedare mare die dan jejiran tetangga, lebih meriah kalu dihidangkan. Mesti havoc majlis tu nanti. Harap-harap hari tu tak hujan hendaknya.

Okay lah... Korang enjoy la pics yang aku snap masa majlis akad ari tu. Untuk majlis kenduri nanti aku post kan di minggu depan kay. Bye..........




3 comments:

rizz said...

ko lak ble nk kawin hyehee aku ta saba jd pgapit nih:p

mrMiEZ said...
This comment has been removed by the author.
mrMiEZ said...

aku memang nak pangge ko jadi pengapit aku... ok settled satu bab... pengapit dah ade.... tapi pengantin pompuan nye maner....? tak kan aku nak sanding sowang2.... ish