Followers

Sunday, November 9, 2008

Me & M.O.M Went To Bazar

Its Me..........
Mak & My Cousin... Kak Ani

Me Again....
From Behind The Scene..........

*************************************

Ok guys. Aku nak citer agi nie. This morning, masa aku & Mak kuar g imarket. Mak ade tanya nak pegi dak BAZAR. Nak Beli kain untuk akak tengah aku. Aku pun kate ok sebab lama tak pegi bazar. Leh pekena Air Sarbat ngan cucur udang.


Sesampai je umah, mak tanya my cousin sebelah umah ".... Ani, hang nak pi dak bazar. Mak Su nak cari kain kat Zila...". And my cousin jawab "...boleh gak...Mak Su nak pi pukul bape...". My Mak jawab "....dalam pukul 2.30 lepas Zohor..."

Seperti yang dijanjikan. Kami pun bertolak menuju ke bazar. Sampai aje sana satu masalah plak nak carik parking. Nasib baik sesampai aje, ada satu kete kuar. Alhamdulillah. Dapat gak parking. Dalam pala hotak aku lepas aje selesai sumue sesi memilih kain (sesi yang paling aku tak suke yang dilakukan oleh kaum pompuan) aku terus nak ajak diorang sume minum air sirap sarbat & cucur udang. Emmmmm...sedap nye.

Selesai aje sesi memilih kain kat satu kedai yang namanya F.A. Karim (promote skit) aku pun ajak diorang pi kedai yang dimaksud kan oleh aku tadi. Anyway, kedai kain nie tak la sehebat kedai kain JACKEL atau Euromoda (tul ke spelling) tapi ok gak design kain die. Korang nak tau dak. Owner kedai tu kate, 2 weeks after raye, Erra Fazira & Engku Imran ade datang kedai die. Lebih kurang RM 800.00 Erra belanja kat kedai tu. Nie menurut ape yang owner kedai tu kata la kan. Pergh.... canggih gak kedai kain yang mak aku datang nie.

Lepas ke kedai kain tu kami pun menuju ler ke kedai air sirap sarbat tu. Tapi korang nak tahu dak ape yang jadi. Sat aku story kat korang. Rupa2nya kedai tu tak buka hari Ahad. Bangan tul. Orang buka la hari Ahad. Baru orang leh pegi hari cuti2 nie. Dengan perasaan hampa, aku pun ajak la mak aku pegi MYDIN. Saje je nak cuci mate bebarang murah nie. Mula masuk tu aku nak pening dah dengan orang ramai. Kebanyakkanya Indon, Myanmar, Vietnam, Bangla & macam-macam ade. Ishh... meluat aku. Rase macam kat negara diorang plak.

Nak dijadikan cerita. Kasut "MANOLO BLAHNIK" mak aku tekuar tapak die. Susah nak jalan. Kesian plak aku tengok die. Aku pun suh die pegi carik kasut sementara yang murah-murah. Jadi die pun pilih la kasut yang rege die RM 12.90 sepasang. Aku pun amik la kasut tu n nak bayar. Lepas bayar harga kasut tu. Aku kata la kat mamat Vietnam yang jadi kashier. Aku kata tak yah bungkus sebab mak aku nak pakai masa tu gak. Die kate tak boleh. Aku kata plak ka die nape. Pas tu die jawab kalu nak pakai, suh mak aku pakai kat depan die (Kaunter Cashier). Aku dengan bengang nye suh mak aku datang pakai depan die. Lepas mak aku pakai aku mintak la beg plastik untuk bungkuskan kasut yang rosak. Tu pun die kate tak bleh. Telinga aku dah berasap dah. :"...Sabar Suhaimi...". Aku nampak belaknag die ade tong sampah. Aku pun buang la kasut tu. Masa tu die nye Manager nampak aku buang. Manager die datang kat aku and kate aku tak boleh buang kat situ. Die pun kasi beg plastik and suh aku bungkus kasut buruk tu. Aku pun jawab la ".... tadi I mintak tapi staff you tak mau kasi..." . Dengan rendah diri die kate "...sori, sori.... die staff baru...". Aku pun cool balik bila Manager tu mintak maaf. Ntah aper-aper ntah. Aku pun penah gak masuk kedai yang rega satu barang die beratus-ratus. Tapi tak pernah melalui sume nie. Tak padan ngan kedai jual barang cetak rompak. Eeeeee.... geram tul aku ari nie.

Masa nak naik kete aku sempat gak beli SAMOSA yang dijual tepi "BUTIK" 5 Star Mydin. Sedap giler. Emmmm....habis kat aku 3 biji. Okay la.... Jumpa agi dalam next post sebab lepas tu aku bawak team rombongan aku somewhere. Wait & See kay.





1 comments:

rizz said...

alahai..sian kat mak ko.emmm tewok plak staf cmtu kn hish