Followers

Friday, October 10, 2008

M.I.M.P.I & Maksud


Tengok tajuk, dah tahu kan.. apa isi post aku kali nie.

Kalau 6 bulan lalu, sebelum pemergian Allahyarham abah, tok wan dan pak ngah, aku pernah mimpi gigi depan patah, berkecai dan hancur semuanya. Ade la dalam 2..3 kali aku mimpi yang sama. Sebaris gigi depan. Tolak ngan lidah pun boleh patah dan hancur terus.

Pagi tadi, aku mimpi.. dua batang gigi geraham sebelah kanan aku tercabut.. dengan tolak dengan lidah aje. Aih. Tau-tau aku dah terjaga. Ape maksudnye ek, tolong aku. Riso nie. Kawan opis aku kate jangan di pikiokan sangat. Tetiap doa aku akan di iringi dengan doa dipanjangkan umur dalam ibadah aku, ibu aku, kakak2 aku, abang ipar aku, my 2 nephews and sedare aku lelain. AMIN.

Sekarang aku masih ingat lagi mimpi pagi tadi, buat aku terfikir-fikir. Isk. Bermimpi gigi yang patah, selalu dijadikan petanda ada orang terdekat dengan kita akan “pergi”. Isk. Aku dak mau fikir-fikir sangat. Soal mati nie keje Allah SWT. Tapi aku tak nafikan kerisauan yang melanda aku sekarang ekoran daripada pengalaman aku semasa abah meninggal. Nauzubillahiminzalik......



2 comments:

Ir.rIZZ IrHAmy said...

ermm xyah fikir sgt ok..xde ape kot:)

mrMiEZ said...

insyaAllah mista... moga-moga gitulah hendaknya... thanksfriend..