Followers

Monday, October 6, 2008

Coretan Di A.I.D.I.L.F.I.T.R.I (Part II)

Ini adalah antara tetamu yang hadir ke rumah aku semasa Hari Raya Pertama. Nie keluarga Mak Lang. Tetiap tahun diorang mesti akan datang segerombolan. Syok kan tradisi macam nie. Tapi yang tak syok nye plak kiteorang sekeluarga terpaksa duduk rumah sepanjang raya pertama kerana menunggu tetamu yang akan hadir.



Meriah sungguh hari raya tahun nie walaupun air masuk rumah seperti yang aku kata kan pada post aku PART I. Masa team Mak Lang nie sampai, lontong mak aku habis. Yang tinggal cuma sayur lodeh dan sambal tumis ikan bilis aje. Tapi yang sempoinya diorang nie, diorang tak kisah dan sempat agi balik rumah diorang and amik ketupat ke umah aku. Jadi merasa la jugak diorang makan lontong mak aku. Lucukan.


Nie plak my nephew dengan anak-anak cousin aku. Muiz, Liyana and Athirah.

Nie my cousin, Kak Ina. Die duduk and keje kat KL. This year giliran diorang balik umah parent die kat Sungai Petani. Abah die adalah abang kedua arwah abah aku. Pepagi subuh raya ke-2 die dah chow ke Terangganu plak, giliran husband die.


Antara tetamu yang hadir menyerang umah aku during Hari Raya Pertama


0 comments: