Followers

Wednesday, October 29, 2008

Serpihan Majlis A.I.D.I.L.F.I.T.R.I

*************************************************
Love this pix. Cam meriah sangat. Cantik dak kalu korang tengok. Aku rasa macam sedikit bangga sebab idea nie sedikit sebanyak idea aku. That day, I just feel like a wedding / events planner. And I love it. Mungkin nie part of my hobbies kot. Skrang aku tingin nak jadi wedding / events planner. Tapi kena gain experience dulu. Korang kalu kenal mane-mane wedding planner comment me kay. Saja nak jadi assistant die dulu. Leh planning events besar-besar. Hehehehe... berangan mau lebih.

Ok la. Melalut plak aku. Just enjoy the pix. By the way, kalu kat luar sana yang nak planner untuk organize events kecil-kecilan. Hubungi aku ek. Bye ...


1 comments

Hari Raya A.I.D.I.L.F.T.R.I

Cian aku ek.... lepas bagai nak rak siap, last-last kena angkat pinggan..... hampeh tul
Me & Kak Imah.....she's pregnant... hehehe

Me again & Kak Ita.... does she so gorgeous

**********************************************************

Hye guys. Nie ade sedikit gambar yang tersesat. Aku baru copy dari Sis Ita. Hehehehe.... Nice pixs kan. Okay la. Harap korang sume enjoy. Bye.....




2 comments

Tuesday, October 28, 2008

My Holiday At K.A.M.P.U.N.G

Kincir angin rekaan arwah tok wan. arwah tok memang kreatif

My Late Father nyer PEK 522

Me...
My mom having KFC

Jalan menuju ke kubur arwah tok, tokwan & pak su

Pokok Nenas yang my Pak Jang tanam
Pokok Daun Palas....kalu korang tak pernah tengok
Family gathering... mengupas ikan billis
(From left : my mom, chik bedah and my mak lang)


Rumah peninggalan arwah tok & tok wan

Umah tok & tok wan

***************************************************
Cuti Deepavali ari tu, aku & family balik kampung. Tidur satu hari dua malam. Best giler bila sekali-sekala berjumlah. Family sebelah mak aku nie memang riuh skit. Terutamanya Cik Bedah aku. Sekali die ketawa, satu kampung tau. Siap jiran sebelah kata, ..."kalu bedah gelak sampai sini gelak, mesti ade sesapa datang umah"... . Sampai macam tu skali orang bleh tau. Tambah plak aku nie suka nyakat die. Nasib baik family mak aku nie jenis open, takde nak merajuk-rajuk atau tersentap.

Petang Ahad tu my Cik Bedah buat pulut kuning and rendang. Kata nya untuk sambut raya pose enam die and sambut my mum balik kampung. Dah 6 bulan mak tak balik kampung sebab masih dalam eddah. Sampai aje umah tok, Cik Bedah sambut kami dengan tangisan. Aku pun heran gak. Tapi bila ditanya, katanya dia seperti ternampak kelibat ABAH dalam kereta. Dan,dan aku pun sebak gak. Cik Bedah dengan arwah abah memang rapat.

Tahun nie memang satu tragedi / dugaan bagi kami sekeluarga. 1 Mei tok wan meninggal, 29 Mei my Abah meninggal dan 6 Jun abang mak yang sulong (my Pak Ngah) plak pegi meninggalkan kami semua.

Malam Ahad tu, my sis and cik Bedah belanja kami KFC. Best giler malam tu. Sambil makan sambil sembang. Malam tu jugak aku ngan my sis meng'deko'kan umah cik tu. Yer la. Posisi yang sama, boring tul. Kami ubah set kerusi, kabinet TV, TV dan kipas angin. Tapi aku lupa nak amik gamba before & after deko. Rase macam Eric Leong plak malam tu. Kata cik aku die suke dengan new look ruang tamu die.

Keesokan pgi tu plak, aku, my mom, cik bedah and mak jang pergi menziarahi kubur arwah tok, tok wan & pak su. Yang pegi jangan dilupai. Mulanya aku amik gamba kat kubur tu. Tapi lepas cik aku crite yang sepupu kitorang amik gambar kereta yang baru beli. Tapi yang peliknya atas kereta tu ade gamba mayat yang siap di kapan. Suspen aku. Eeeeeeee....seram aku dibuatnya.

Kami pulang ke Penang malam hari Isnin lepas Isyak. Cuti kat umah tok kali nie memang menyeronokkan dan aku enjoy skali dengan makanan yang sememangnya sedap.



2 comments

Jorge C.R.U.I.S.E


***********************************************

Hi guys. Nie buku yang baru aje aku beli di BORDERS, Queensbay Mall last Saturday. Tajuk die 8 Minutes In The Morning For Extra-Easy Weight Loss (3 Hours Diet). Baru aje bace and belum habis. Diet die nampak macam senang dan aku praktikkan dah masuk 2 hari dah. Aku kena kurangkan berat sebab takut dihinggapi penyakit dan bukan untuk kurus semata-mata. Tapi kalu kurus tu satu bonus la kan. Diet die senang aje. Cuma tidak makan selama 3 jam selepas makan. Start bekpes pukul 7 dan jgn makan hingga 3 jam kemudian. Pada pukul 10 makan snek dan pukul 1 (3 jam kemudian) makan lunch and so on. Menurut buku nie, aku boleh turun berat sebanyak 2 pounds dalam seminggu. Tunggu dan lihat.


Aku sekarang nie cepat termengah-mengah. Jadi aku banyakkan buat senaman. Itu azam baru aku. Tapi entah bila boleh bertahan. Hehehehehehe...... . Doakan aku kay. Bye


0 comments

Before & A.F.T.E.R

Before (So Sopan)

*****************************************************************


After (Rock The World Babe)


2 comments

D.O.O.R Gift Majlis Hari Raya Aidilfitri 2008




*************************************************************

Emmmm..... mesti korang tunggu lama untuk mengetahui cerita lanjut kenapa aku marah and hangin sangat bila sebut aje pasal DOOR Gift untuk majlis jamuan hari raya aidilfitri 2008 opis aku anjurkan. Aku selaku Ketua Jawatankuasa Makanan terpaksa menyediakan door gift kepada tetamu yang hadir that mostly adalah kakitangan opis aku.

Hendak dijadikan cerita, mulanya our committee tidak mahu menyediakan doorgift tapi ramai kata tak berseri majlis kalu tak der door gift. Jadi aku dapat idea and present kat Presiden. Die stuju. Jadi door gift adalah pulut kacau. Aku nie kan baik sangat. Niat aku nak bantu jiran aku yang memang buat katering kecil-kecilan. Aku suruh die buat pulau kacau tu sebanyak 550 and letak dalam bekas kecil. Aku suh dia anggarkan setiap satu singgit. Jadi dia pun stuju, yerla.... bila dikira dia untuk banyak.

Satu bab selesai. Tapi aku dikejutkan dengan berita yang die buat pulut kacau tu seminggu awal dari majlis yang sepatutnya. Aku dah mula riso. Yer la. Boleh ker pulut kacau tu tahan sampai minggu depan. Aku mula cerita kan to my mummy mengenai kerisauan aku mengenai pulut kacau tu. And my mom say....."tawakkal aja la"... . Aku pun berdoa semoga kerisauan aku tidak menjadi realiti. AMIN.

Tiba hari Sabtu tu, team aku pun berkumpul di atrium opis aku and mula masuk kan 550 pulut kacau tu dalam bakul yang aku inspirasikan. Cantik dak bekas tu. Hehehehehehe.... its my idea ok. Mulanya bekas bakul tu team aku buat sebanyak 100 aje, iaitu untuk VIP and AJK , and staff opis aku bagi bese. Tapi bila datang our KU, and die tengok cantik, die suh buatkan untuk semua staf sama dengan VIP cume beza skit dari segi deko. Bila kami cakap tak cukup bajet, tetiba aje die kate our Latok approve extra bajet. Waduh, kenapa tak di ngomong awal-awal sih masa meeting ari tu. Kelam kabut jadi nya team aku.

Ape lagi, aku mintak la duit sama our Presiden and drove away with Kak Ayu cari bakul tambahan lagi 200 biji. Tapi kami hampa & terkilan sebab cuma ade 120 aje. Emmm...120 pun, 120 lah. Kami rembat aje, yerla daripada tak ada langsung. Pas hantar bekas bakul tu, aku and Kak Nora drive plak ke BAZAR. Jauh gak bazar tu dari opis aku. Dalam hati dok kata, ...."claim duit minyak".... . Hehehehehe..., minyak skang kan mahal. Sesampai bazar buat penat, sebab tak der pun bekas bakul tu. Bila ditanya, itu apek cakap itu pesen (design) lama. Ala apek.... wa tak kisah la pesen lama ke pesen baru. Janji ada, ma. Ish apek nie. Aku luku pala bawu tau.

Kami pulang dengan hampa. Jadi penyelesaian nya aku nak balut aje bekas pulut kacau tu dengan wrapping plastik. Jadi aku patah balik ke kedai memula yang aku beli bekas bakul tu. Tetiba aje ke kedai tu, saja ja tanya kot-kor ade x-tra bekas bakul tu. Itu apek cek store die, ada lagi bekas bakul tu. Tersorok skit. Bila kira cecukup aje 80 bekas nakul lagi. HAMPEH tul la lu apek. Ish...penat je wa pigi bazar cari ini bakul tau. Rase macam nak hempok aje bekas bakul tu atas pale lu la apek oi.

Sesudah siap sume nya. Team aku pun pulang ke umah memasing. Just tunggu majlis berlangsung aje. Tiba aje hari Isnin iaitu hari majlis yang ditunggu-tunggu. Team member aku call kate pulut kacau yang telah dihias cantik dengan bakul berbunga di atas telah ditimbuhi KULAT. Ya Allah.... kerisauan aku menjadi kenyetaan. Hampir kesemua nye naik kulat. Dan dan aku hangin dengan supplier tu. Rase macam tak mo halalkan duit tu. Yer la aku yang promote die buat. And suddenly jadi macam nie. Sapa yang malu ..."aku dan keluarga aku"... hehehehe.

Nak buat macam mana, majlis perlu jalan gak ang aku sibuk doa testing sound system untuk jadi emcee. Aku suh team member aku pilih yang mana dah rosak and belum. Yang belum rosak aku suh bagi pada VIP iaitu 60 orang. Yang lelain hold dulu door gift diorang. Nie yang buat aku hangin sesangat. Eeeeeeeeeeeee....................... to be continue.


2 comments

Wednesday, October 22, 2008

H.A.R.T.A.N.A.H Open House

Me with Sally
Me & Kak Yan

Me & Kak Ayu

Satay

Satay & Kuah Kacang
Hidangan yang terhidang
Hidangan yang ter tapau

Me with drinks

Me....with Kak Aiza. Patutnya gambar aku sorang aje. Tapi bila view gamba. Ade plak die tersengih kat lakang

Mee rebus yang terhidang

******************************************

Last Wednesday (kemarin) division aku plak buat Open House. Tapi open untuk staf kami aje la. Sebab our Latok tak kasi buat besar-besaran ma. Ish, hari-hari ader makan. Camner tak gemuk. Suar makin ketat nie, camne nie. Adakah aku patut salahkan orang lain kerana kegemukan aku atau aku sendiri. Wa tanya, wa sindri jugak pikir. Hehehehehehe.....


Besh giler makanan yang terhidang ari tu. Ade mee rebus, satay, ketupat, rendang, ketupat nasi and many more. Drinks die plak ade oren and teh tarik buatan Azizi. Tapi masalah nye, teh tarik yang Azizi buat, die buat kat tempat aku. Abis slerak tempat aku dengan air tumpah la and tin susu kosong berserak atas meja aku. Nasib baik mood aku kemarin hebat. Sambil marah dalam hati sambil tersenyam kemas balik kecah tu.


Walaupun makanan yang terhidang ala kadar aje. Tapi kite memang have fun. Siap ade sesi pose menge'pose'. Ade yang kena marah pun ade. Yer la, pose tengah jalan laluan orang. Orang nak lalu pun susah. Atas nie antara pic yang ade kat aku. Guna my HP. Yang guna kamera kawan aku, aku belum sempat nak curi dari diorang. Nanti aku post kan gambar pebret aku kay. Tungguuuuuuuuuuuuuuu.....




1 comments

M.E With Sis Aiza



****************************************************

Wow...what a great experience. Syok gak jadi emmcee nie partner ngan my sis Aiza. Hehehehe.....ni second time aku jadi emmcee. Yang pertama tu masa aku organizekan satu ceramah agama, tapi dah lama dah. This time secara formal. Depan CM Penang plak tu. Tetambah lagi depan Pengurus Besar, PDC.... bodek skit. Kotkot leh dapat permenant post nanti.

Lepas jadi emmcee ari tu banyak sangat compliment yang aku dapat. Hehehehe...kembang gak aku dua tiga ari nie. Syukur alhamdullilah, semuanya selamat. Cuma crite DOORGIFT yang buat aku hangin balik. Nanti aku cite dalam next post kay. Bye....



1 comments

Aidilfitri Di P.D.C 2008 (Part II)

Me..
Kak Ilah & Cik Pah
Stil, bersepah...
Layout...
Its me...again
*********************************************************
Fuh...letih tul aku seharian berada di Atrium PDC pada hari Sabtu ari tu. Dari kul 9 pagi hingga 7 malam semata-mata nak siapkan backdrop tu. Tapi berbaloikan bila lihat pada hasilnye. Sori ek sebab hasil die aku tak sempat amik sebab masa aku balik team member lain tengah work on it. Tapi bila aku sampai pagi Isnin tu. Fuh. Cantik.

Team aku plak sibuk dok siapkan DOORGIFT untuk para tetamu yang hadir. Letih gak. Sebab aku and Kak Norayu seharian dalam kereta mencari material tambahan sebab our Ku mintak disamakan doorgift untuk VIP dengan untuk staff nyer. Geram aku dibuatnya. Yerla masa meeting dah stuju semua tapi pagi tu, tuptup mintak disamakan semua. Nasib baik bajet tambahan ader lagi. Tu la, keje last minit. Jadi macam nie la. Tapi doorgift nie ade cite yang menaikkan kemarahan aku. Nanti aku cite pada next post kay. Bye sume....
1 comments

Aidilfitri Di P.D.C 2008 (Part I)

Me
*******************************************

Me & Kak Ayu

*******************************************

Tengah gosip sebelum meeting bermula

***************************************************

Me diapit oleh Kak Ayu & Kak Aiza

*****************************************************

Pic nie aku amik semasa kitorang belum mulakan meeting Jawatankuasa Sambutan Hari Raya Aidilfitri PDC 2008. Dalam meeting nie aku selaku Ketua Jawatankuasa Makanan perlu membentangkan perkembangan persiapan Jawatankuasa aku. Pergh..... penat tul jadi ketua Jawatankuasa Makanan ni. Dah la dalam meeting nie aku ter"volunteer" jadi emmcee untuk majlis tu. Ish... nyesal tul, tapi tak per pengalaman. Hehehehehe....


Aku sempat gak pose amik pic sebelum meeting tu. Hehehehe.... sori kalu lame tak UPDATE blog nie. Cori yer....


0 comments

Wednesday, October 15, 2008

New B.L.O.G Member


Ok guys. Kitorang ade new blog member. Die nie my sis di opis nie. Dah terpengaruh ngan kitorang yang dok sedang berasyik dok blogging nie. Nie URL die kay. Feel free to view blog die kay. http://ummiayu.blogspot.com.



0 comments

www.handbagplanet.com





Handbag Planet is about to launch its website, and they are giving away 24 handbags in 24 hours on October 15th 2008 - for free! Yes you heard me. FREE. I am in need of a new handbag. I could do with a free one! ;)If you want one too, all you need to do is log on to their website at www.handbagplanet.com, enter your name and email, and then select ONE of the 24 fab handbags that you would love to have (I have my eyes on the stunning pink patent handbag with bow, btw). It's really that easy; no scam, no catch, no nothing. Just a fun way to win a fab bag! You've got nothing to lose - who knows you might be one of the lucky winners to gain a handbag?

So come on ladies, there's only few hour left!



0 comments

Most F.A.V.O.U.R.I.T.E





My Most Favourite Shirt


1 comments

A.R.M.A.N.I Exchange (AX)



Wallet


Tee-Shirt

Shirt
Short Sleeves Shirt
Cap


*****************************************************

Armani Exchange (AX) my favourite outfit brand. Tapi sayang, butik die kat KL aje. Hujung tahun nie bila aku turun KL aku akan mengunjunginya. Ade yang 2...3.. barang aku aku rembat. Eeeeeeeee.... tak sabaq aku.



1 comments