Followers

Tuesday, July 29, 2008

No I.D.E.A



S.O.R.R.Y....i have no idea yet to publish something. Tak der gamba yang best untuk share dengan anda sume.
I promise u all... something will come soon. Just wait and see...

1 comments

Monday, July 21, 2008

For Y.O.U



Jeng..jeng..jeng. This is for you my beloved sis. Adik mu ini tetap ingat tarikh lahir mu dan tak payah kakanda meng"set"kan tarikh lahir mu dalam HP kami sume. Harap you sis, sudi terima hadiah ku ini walaupun tak seberapa.



"Happy Birth-Day My Sis"


0 comments

Sunday, July 20, 2008

D.A.V.E Deli's



Hola...we met again. Anyway, tak der gamba yang best pun untuk publish. Jadi gamba nie pun jadi la. Gamba nie ambik masa kite lunch alone at Dave Dali's. Aku suke sangat makan kat situ, menu die 1/4 roasted chicken with fries plus ice lemon tea. Fulamak babe, sedap betul.




1 comments

Thursday, July 17, 2008

H.A.P.P.Y Birthday



Firstly....aku nak mintak maaf sebab lame gak aku tak post pa per pun. Aku skang nie beezee skit....hehehehe.

Okay la.... aku nak ucapkan Selamat Harijadi / Happy Birthday kat my sis yang duduk di Purtajaya nun disana. Dengan doa semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan paling penting moge-moge die peknen lagi, and kalu boleh bior la kali nie pompuan plak.

Okay la...sampai sini aje, jumpa lagi di next post....byebyebye
1 comments

Sunday, July 13, 2008

S.H.O.P.P.I.N.G Hour




With A Sip Of Caramel Ice Blended

Lepas penat shopping aku basahkan tekak aku with my favourite drink. Yer la seharian jalan shopping kan.



Me Having Dinner At Dave Deli's....
Lapor la pulak. So kami makan ler kat Dave nie. Mula tu ingat nak makan kat Secret Recipe je tapi kedai je jauh sangat.



My Shopping Bags


Nie pe pebret aku.... shopping. Aku bukan beli aper pun...cuma office attire je. DOCKERS Pants, Long Sleeve GAP T-Shirt, PADINI Long Sleeve Shirt, ADIDAS Jog Shoe and dinner ngan kawan



My New PRIMAVERA Sandal....
Okay la...itu je. Nanti kate nunjuk plak padahal aku memeng nak nunjuk. Hehehehe....





2 comments

Wednesday, July 9, 2008

B.A.D Mood



S.O.R.R.Y....Im not in a good mood. So nothing's going to be publish today. At this time if somebody come and tease me...emmmmmm...hancur die. Okay la...see you'll next time after my mood get back to normal.


1 comments

Tuesday, July 8, 2008

My A.B.A.H


Me With Family & My Late Father

*****************************************


My Abah With Muiz

Al-Fatihah...kelmarin genap 40 hari abah pegi menghadap Ilahi. Aku plak rase macam die dok ade je kat umah. Aku tahu aku nie boleh dikatakan anak yang degil. Aku sering bertelagah pendapat dengan die. Pernah sekali lepas aku perang mulut dengan die aku penanh doakan die mati cepat, tapi aku tak niat masa tu dan lepas aku cool down balik aku cecepat istighfar. Yer la...kan masa tengah marah, setan durjana datang menghasut. Tapi aku nk korang sume tahu aku tak niat nak cakap macam tu. Tapi aku rase ralat la skit dengan kata2 aku tu, dan skarang Allah SWT dah makbulkan doa aku. Aku nyesal skarang.

Aku ngan arwah abah leh dianggap "API DENGAN API". Kami sering bertelagah pendapat, bermasam muka dan penah tak bercakap 2, 3 hari. Dan aku akan tunggu 2 atau 3 hari, lepas die tegur and cakap dengan aku balik, baru aku cakap dengan die.

Skarang die dah tak der, dah tak der sesape nk kelahi dengan aku lagi. Hanya doa yang mampu aku berikan untuk mengiringi arwah di sana. Rase macam mimpi aje skarang nie.

2, 3 minggu lepas die tak der, aku tak rase ape2 sangat, cuma lepas sebulan die tak der aku baru rase sunyi sangat. Tu baru aku, entah macam mane ngan mak aku sorang kat umah yang duduk sesorang. Tapi aku tahu mak aku tabah dengan ujian tuhan nie.

Tande-tande abah nak tinggalkan kami aku tak perasan sangat. Cuma minggu die nk pergi tinggalkan kami aku rase die tak suke nak kelahi dengan aku, die lebih mengalah. Satu tande yang aku perasan mase minggu tu (hari Isnin) aku nk buat akaun Astro baru sbb Astro lame aku dah rosak. Tapi time tu aku tak boleh register sbb aku kena tunggu 6 bulan lepas aku cancel akaun yang lama. So aku call abah and mintak nombor IC die, dengan senangnye die bagi nombor tu tanpa banyak tanya. Aku pun hairan sebab, selalunya die akan investigate and quiry many things before he agreed, especially tentang duit yang terpaksa bayar tetiap bulan nie. Mungkin tu tanda die nak tinggalkan kami.

Oklah...sampai sini saje. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnye, lapangkan kuburnye, terangkan kuburnye dan diringankan seksaan kubur...AMIN


AL-FATIHAH



2 comments

Sunday, July 6, 2008

Joran Tournament At Jeti Batu Musang

Me Again Wit Kak Iza
Aku hensem dak, macam hero drama malam-malam Selasa seangkatan dengan Aoran Aziz and Fahrin Ahmad.....hehehehe, gurau aje...jangan marah. Bile lagi nak perah santan, masa nie la yer la, blog sendri...hehehehe. Jadi this is the best way to express my prasan.
***********************************
My Hamper....1st ever winnning lucky draw

Nie first time aku penah dapat hadiah lucky draw. Selalunye malang gak aku dalam bab-bab lucky draw nie. Entah macam mane hari tu tersangkut plak. Hamper kecik nie pun jadilah, walaupun aku mendambakan hamper yang lebih beso. Ape-ape pun yang penting aku enjoy dengan event ari tu. Walau pun panas terik, tapi dengan hamper kecik nie terubat la "sunburn' kat kulit aku nie....hehehehe.

********************************************

Me Wit Bro Zul
Abg Zul nie baik sangat. Die slalu bagi tunjuk ajar kat aku dan banyak tolong aku. Kalu tak, naik angin aku dibuatnye kalu tak der sesape nak tolong. Jawabnye, sepanjang event tu boleh le sesapa nak gune cuka, kikis la kat aku (masam mencuka ler). Anyway, terima kasih Abg Zul sebab tumpang saye mase nak balik aritu. Kalu tak, entah le nak balik ngan sape.
*******************************************

Me With Sis Endang
Nie plak, Kak Endang (my sis at PDC). Cun dak. Sebenar nye die nie peknen selepas kawen ngan budak sarawak last year... cepat seh. Tapi aku solute kat die sbb tak nampak letih pun aritu. Siap naik turun mendaki tangga kat jeti tu. Kak Endang nie insan pertama yang jadi kawan aku kat PDC mase bebaru hingusan masuk PDC. Thanks a lot sis. Harap-harap die dapat anak laki-laki. Hehehehehe.....
0 comments

Friday, July 4, 2008

My Work Space Wit Work Load

My Work Space....a bit messy
Nie PC on my desk... i call it "my little PC". Naper taruk name tu...? ntah ler, one day mase ngan my buruk PC (old PC and my fwen use to call it as "PC GOMEN") and time tu tengah boring sangat and POP an idea in my my mind... so kite create la something different for my lil old PC. Kite gunekan bebenda lelebih yang digunakan untuk presentation plan yang digunakan oleh technician, and POP jadi la My Little PC...heheheheh gilekan...
So bile datang my new PC, kite just take it out and paste at my new PC. Emmmnmm.....tu le citenye.....

0 comments

Wednesday, July 2, 2008

My Ride

My New Bike....
My new interest. Hehehehe.... best tau cycling nie. Tetiap pagi aku akan kuar seawal 6.30 pagi kuar cycling my new ride. Bepoloh tau, pastu aku tambatkan beskal aku nie kat memane tiang, aku jog plak. Yer la kene jage kesihatan, tu pun baru je insaf lepas berat badan naik mendadak. Risau aku dibuatnye. Yerla takut gak nanti dapat sakit darah tinggi ker atau kencing manis.
Aku kan ade keturunan kencing manis (arwah abah), tu yang aku nak cuba elakkan. Okay la, kite jumpe len kali kay....bye.

2 comments

At Our Division Bowling Tournament

Me and Kak Yan


Me Wit Kak Imah




0 comments

Tuesday, July 1, 2008

My Beloved

Ahmad Faizzuddin
Nie plak anak sedare aku yang kedua, adik kepada Muiz. Cute dak. Aku suke nyakat die, sebab selalunye die akan nangis setiap kali aku nyakat die.....besh tau nyakat bebudak hehehehe.



Ahmad Muizzuddin

Nie anak sedare aku yang memule skali hadir dalam hidup aku. Aku sayang sangat kat die dan aku akan tetap sayangkan die walaupun aku dikurniakan anak sendiri (insyaAllah). Sayang sampai mak ngan ayah die sendiri nak marah/pukul pun, aku akan defend die. Aku paling rapat dengan die berbanding dengan adik die tetapi aku tetap sayang akan adik die.



2 comments

Mak


Entah la. Sejak arwah abah tak ada, aku rasa aku lebih menghargai mak. Aku jadi lebih amik berat pasal mak. Makan die la, sakit die la and yang paling penting...aku cuba nak elak kan die dari rase lonely. Setiap kali waktu lunch aku akan usahakan untuk balik lunch kat umah, walaupun aku tahu mak kekadang tak masak (aku tapaw kat opis).
Aku nie anak bongsu dari 3 beradik dan aku nie leh di kategorikan anak manja la. Aku tak kisah, walau orang kate aku nie anak mak atau anak manja. Yang penting aku hanya ada mak sorang aje, kalu bini leh cari ganti (kuota 4 babe....) hehehehe.
Mula nya aku nie boleh la dianggap anak yang degil (tapi degil tak teruk nye kay...) slalu lawan cakap, slalu kuar umah lelame and tak dengar cakap. Alhamdullilah... sejak arwah abah pegi mengadap Ilahi, aku jadi lebih bertanggungjawab....(angkat bakul sendiri). Aku lebih amik berta kebajikan mak, and yang paling penting aku kurang melawan cakap die.
Okay la, aku nak korang sume tahu, aku amat sayangkan mak aku yang sorang nie....
"LOVE YOU MUM"
0 comments