Followers

Wednesday, April 20, 2011

Politi-KUS


Politik, politik dan politik.

Bebenornya aku malas nak komen tentang politik nih, tapi sebagai rakyat Malaysia aka berbangsa Melayu, sedikit sebanyak aku kena amik tau gak apa yang jadi situasi politik di Malaysia.

Emmmmm, bukan nak memihak kepada mana2 parti politik, tapi hati dan jiwa raga ku hanya untuk Si Pemerintah sekarang.

Sapa cakap politik itu kotor?

Ya, memang betoi politik tu kotoq, tak kira lah parti mana yang memerintah. Rasuah tetap ada. Tapi yang membuatkan aku menyokong Si Pemerintah sekarang adalah kerana kuasa politik masih di tangan BANGSA ku. Bukan nak berasisme, tapi itu realiti.

Sekurang2nya anak cucu aku terjamin masa depannya. Kita bukannya nak tongkat langit. Yang akan datang yang akan merasa segala kesengsaraan.

Jangan kata la, kalau Parti P memerintah, rasuah akan tak dak langsung. Negeri yang depa perintah pun penuh dengan maksiat, nie kan pula rasuah. Tu semua BULL SHIT aka TAHI LEMBU. Hahahaha...

Sayangilah masa depan negara kita.

Biarlah kita memperjuangkan dan mengekalkan kuasa politik di tangan kita, jangan sampai kita terpaksa berjuang untuk mendapatkannya semula. Fikir2kan dan selamat mengundi (dah nak ngundi ke?)



p/s : Pada yang sensentap dan bersifat kepolitikusan, pejam mata dan butakan hati anda sekiranya anda membaca posting inih)





0 comments

Tuesday, April 19, 2011

Jari Ku Gian Untuk Menari2

Arggghhhhh...

Dah agak 12 purnama aku tak menjalangkan jari aku nih. Idea untuk menulis bertindih2, tapi tak berkesempatan untuk menulis.

Buat masa sekarang aku girang gumbira dengan hidup aku. Karier aku pun bertambah pesat, dan yang paling penting... aku dah tak stress dengan perangai pihak atasan. Tension oooo...

Okaylah, sok nie ada masa aku berjoget lagi ek. Pada yang memolow aku, i just want to say... hello, im come back.








0 comments

Thursday, December 2, 2010

Jeng Jeng Jeng



Testing! Testing!

One Two Three

Ohh, dok menggedik nak berblogging nih.

Emmmm, tunggu ekkkk.






2 comments

Wednesday, March 31, 2010

Drama Sebabak


Lokasi : Pasar / Market Bayan Baru

Tujuan : Beli kerang

Teraju :

Aku
Muiz
Pak Cik Omar (Kawan Arwah Abah)
Stranger (Kawan Kepada Pak Cik Omar)

_____________________________________________

Sedang aku jalan masuk ke dalam market. Aku ngan Muiz tersempak ngan sorang mamat (Pak Cik Omar)

Aku : Eh, Pak Omar....

Pak Cik Omar : Ha, mai ngan sapa..?

Aku : Nie, mai ngan anak menakan (sambil tunding jari kat Muiz). Iz.... salam Tok Wan Omar (Iyolah, Pak Cik Omar pun dah bercucu)

Muiz pun salamlah dan cium tangan Pak Cik Omar dengan srtanger yang tengah dok sembang ngan Pak Cik Omar sambil aku berjalan masuk market dan terdengar...

Stranger : Sapa tu..?

Pak Cik Omar : Cucu kawan....


Dan cuba korang teka apa yang Muiz tanya aku masa masuk dalam market...?


Muiz : Pak Chu... sapa tu..?


Aku pun jawabla...


Aku : Tu la kawan Tok Wan...


Dan apa feedback yang aku dapat dari anak menakan kesayang aku...


Muiz : Pak Chu... kenape die tak meninggal laghi....

Aku : Gulp... kelu lidah nak kata...



Kahkahkahkahkah









7 comments

Friday, March 26, 2010

I'm Back



Oh GOD...

Dah lama aku tak update blog aku nie.

Sampai lupa aku nye password bila nak sign in tadi.

Puhhhhh.... lindu sangat.

Yang menarik tentang aku..? Emmm.... Tak dak la spesel cuma aku skang dah jadi ejen Prudential BSN Takaful sepenuh masa.

Macam2 dugaan bila aku announce jadi fulltimer nie.

1. Semua kawan2 yang mengenali aku, sorang demi seorang menarik diri bila aku call. Walaupun call tu just nak tanya kabar. Itu risiko yang perlu aku tanggung bila jadi fulltimer.

2. Dugaan dengan FB. Fuhhh, ketagih babe... Kalu korang belum terjebak, jangan hampirkan diri anda dengan FB.

3. Aku masih lagi dalam MODE Honeymoon. Belum all-out lagi dalam insurans nie. Start next week.

Okayla, ade masa aku update lagi cite sal aku kay. Bye...







1 comments

Thursday, February 25, 2010

Aku Rindu

Ting Tong...

Ku merinduimuuuu...

Kamu merindui aku.....?????





Tunggu sikit masa ek. Tengah busy nih.















0 comments

Thursday, February 4, 2010

Oh... My Pek

Oh Pek ku...

Walaupun ko dah tua krepot, tapi kau tetap jua menjadi pojaan hati ku.

Walaupun kekadang aku hangin ngan ko, tapi ko tetap pandai memojok hati ku.

Oh Pek...

Dah bertahun2 kita berkenalan, namun ko tetap bagi aku service yang baik...

Ko tak jemu ngan aku, tapi aku kekadang jemu gak ngan ko...

Tapi ko tiada gantinya, walaupun aku tongah mencari pengganti mu...

Ko yang pertama muncul dalam hidop aku, dan ko jugalah yang terakhir... walaupun tak lama lagi, ko akan ade teman baro...

Sapa tu apek...? ishhhhhh.. jangan bagi tau sesapa tau. Nanti aku citer...
3 comments